Sayfalar

29 Nisan 2015 Çarşamba

Izgara Kuşkonmaz Eşliğinde Antrikot ve Fajita



2011 yılında Almanya'da tanıştığım kuşkonmaz, ızgara et ile harika bir tat uyumuna sahip çok lezzetli bir sebze. Bugün kuşkonmaz ızgara ve fajita yapacağız. Kullandığım tavanın bir kısmı tırtıklı diğer
kısmı düz olduğu için kuşkonmaz ve etler tırtıklı, fajita sebzeleri ise düz kısmında pişirilecek.

Kuşkonmazın temizlenmesi ile başlıyoruz. İlk defa yaptığım için temizliğinin nasıl olacağı ile ilgili biraz araştırma yaptım. Kuşkonmaz sap kısımlarının dış kabuklarını sebze soyacağı ile temizleyip suda yıkıyoruz. Hepsi o kadar :) Daha sonra havlu kağıt ile iyice kuruladıktan sonra zeytinyağı, tuz ve karabiber ile marine ediyoruz. 

Not: Kuşkonmazların alt kısımlarından 3-4 cm lik kısmını kesip atabilirsiniz. Ben oralarını da pişirmeyi denedim ama sert oluyor. 



Fajita için kullanacağımız sebzeleri resimdeki gibi hazırlıyoruz.  


Şimdi döküm tavamızı ısıtmaya başlayabiliriz. Tava ısınırken etlerimize fırça ile ince bir tabaka zeytinyağı sürüp üzerine tuz ve karabiber ekliyoruz. 7-8 dakika kadar tavayı ısıttıktan sonra etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişiriyoruz. Etlerimizin kalınlığı 1,5 cm civarında olduğu için orta pişmiş bir et olacaktır. Fajita için daha sonrasında tekrar tavaya koyup biraz daha pişirerek orta iyi pişmiş bir et elde edeceğiz. Ancak kuşkonmaz ile servis yaptığımız eti orta iyi pişmiş yapmak için 5'er dakika pişirmelisiniz.Resimdeki gibi tavanın tırtıklı kısmında etleri düz kısmında sebzeleri pişiriyoruz.



Fajita etlerini tavadan alıp sebzeleri soteliyoruz. Tekrar tavaya koyacağımız için etlerin biraz soğuyacağını düşünmeyin.

 
Kuşkonmazları da tavamıza koyup 7-8 dakika kadar soteliyoruz. Sotelenmenin bitmesine yakın fajita etlerini iri parçalar halinde kesip tavada sebzelerle karıştırıyoruz. Bu aşamada orta pişmiş olan etler biraz daha pişecek ve tam istediğiniz kıvama gelecektir. 




Tabiki de bu yemek sebzeli soya soslu noodle olmadan düşünülemez:)



Yanında da gevrek havuç ve salatalık salatası :)

Bunun için 2 orta boy havuç ve 3 küçük boy salatalık sebze soyacağı ile alt resimdeki gibi soyuyoruz. 3 diş sarımsağı da ince ince kesip ekledikten sonra üzerinde 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi ve 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekliyoruz. Bir tutam tuz serpip iyice karıştırıyoruz. 5 dakika bekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Çok basit ve ferahlatıcı bir salata olduğunu göreceksiniz.

Afiyet olsun...



Malzemeler:
  • 8-9 sap kuşkonmaz
  • 3 parça antrikot
  • Kırmızı biber
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Noodle
  • Havuç
  • Salatalık
  • Tuz,Karabiber
  • Pirinç Sirkesi, Elma Sirkesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder