Bugün yapımı çok hızlı ve çok lezzetli bir sandviç yapacağım. Yemeğimizin adı, "Karamelize Soğanlı Antrikot Sandviç". Adından da anlaşılacağı gibi sandviç içerisinde
ana malzeme olarak antrikot ve karamelize soğan var.
Yine et seçimimiz önemli. Mümküse en az 3 gün dinlenmiş ve et kesitinde mermer yapısı gibi gözüken kılcal yağları olan bir antrikot parçası almaya çalışıyoruz. Eti 2 cm kalınlığında kesiyoruz. Etimizin oda sıcaklığına gelmesini beklerken sandviçimizin diğer ana malzemesi olan karamelize soğan yapımına geçebiliriz.
Her biri 200 gr. civarı 2 parça et için; 1 büyük boy soğanı serçe parmak kalınlığında dairesel şekilde kesiyoruz. Soğanları keserken dairesel halkaları bozmamaya dikkat edersek güzel bir sunum elde edebiliriz.
Bir tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz ve büyük ocağın düşük ayarında eritmeye başlıyoruz. Yağ erirken kesmiş olduğumuz soğanları tavaya atıyoruz ve ocağın ateşini orta ayara getiriyoruz. Eğer ateşi kısık ayarda tutmaya devam edersek soğanlarımızda sulanmalar olabilir, haşlanmış soğan tadı elde edebiliriz. Bunu istemiyoruz. Soğanların sertliği kaybolup hafif pembeleşinceye kadar sotelemeye devam ediyoruz. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tane hardalı, 1 çay kaşığı dijon hardalını ve 1 tatlı kaşığı barbekü sosunu tavamıza ekliyoruz. Eğer dijon ve tane hardalınız yok ise, 1 tatlı kaşığı normal hardal ve 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Hardal ve barbekü sosunu karamelize edilen soğanlara sote aşamasında eklersek nefis aromalarının soğanlara geçmesini sağlarız. Böylece sonradan eklenen sosların, sandviç ana malzemelerinin tadının önüne geçmesini engellemiş oluruz. Sosları ekleyip karışımı 1 dakika kadar bu şekilde soteledikten sonra 1 diş sarımsağı ince ince kıyıp ekliyoruz. Sarımsak kokusunu verdiğinde 1 tatlı kaşığı esmer şekeri tavadaki tüm malzemelerin üzerine serpiyoruz ve ocağı kısık ayara alıyoruz. Arada bir karıştırarak eklediğimiz şekerin karamelize olmasını sağlıyoruz.
Soğanlarımızı karamelize ederken bir yandan da döküm tavamızı yüksek ateşte 10 dakika kadar ısıtıyoruz. Etimizin üzerine bolca tuz ve karabiber serpiyoruz.
Daha sonra etlerimizin iki yüzüne de fırça ile ince bir tabaka zeytinyağı
sürüp ısınan tavamıza atıyoruz. Etlerin iki tarafını da 4'er dakika
pişiriyoruz. Bu şekilde orta iyi pişmiş bir et elde edeceğiz. Etlerimizi
tavadan alıp 3-4 dakika kapalı bir kapta dinlendiriyoruz. Dip not olarak, soğanlar karamelize olmaya yakın, etimizi pişirmiş olmayı hedeflersek sıcak servis edebiliriz.
Etlerimizi dinlendirirken fırından aldığımız "Ciabatta" ekmeğimizin tabanına karamelize ettiğimiz soğanları seriyoruz. Üzerine parmak kalınlığında dilimlediğimiz etleri yerleştiriyoruz ve birkaç dal roka koyup servis ediyoruz. İsterseniz hazırladığınız sandviçi sıcaklığını halen koruyan döküm tavanızda bir iki dakika bekletip sıcak hoş bir ekmek elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
- 200 gr civarı iki parça antrikot (2 cm kalınlığında)
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tane hardal
- 1 çay kaşığı dijon hardalı
- 1 tatlı kaşığı barbekü sosu
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 7-8 dal roka
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 2 Ciabatta ekmeği
- İri çekilmiş tuz ve karabiber
Dostum bigun getirde is yerinde yiyelim
YanıtlaSil