Gaziantep
yemeklerine olan zaafımı bilirsiniz. Çok zengin bir yemek kültürü olan bu yöremizin
en güzel yemeklerinden birisi de simit kebabıdır. Simit dedikleri ince bulgur ile
kıyma karıştırılarak yapılan bu kebap çok lezzetli oluyor. Şimdi detaylara
geçelim.
Kebap dediğimizde
doğrudan kuzu döş etine yönelebilirsiniz. Kuzunun en yağlı ve kebaplık etidir.
Kasabınızdan mümkünse zırh kıyması olarak değilse tek ve iri çekim olarak
isteyebilirsiniz. Ben son Antep seyahatimde yanımda getirmiştim:)
Kebap kıymamızı
hazırlarken öncelikle 1kg kıyma için 1 su bardağından biraz az simidin (ince bulgur)
üzerine bir su bardağı sıcak suyu serpiştirerek ekliyoruz ve biraz yumuşaması için ağzını
kapatıyoruz. Fazla su koymayın!! Aksi halde kıyma çok cıvık olacaktır.
İnce bulgur
yumuşarken robottan geçirilmiş 1 orta boy soğan ve 5 diş sarımsağı, 1 tatlı
kaşığı kimyon, 2 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber ve 10-11 gr kadar
tuzu kıymanın üzerine koyup kıymayı çok ezmemeye dikkat ederek karıştırıyoruz.
Unutmayın köfte yapmıyoruz!! Kebap yapıyoruz. Bu sebeple bu detay önemli. Kebap kıymasının
köfteden temel farkı ezerek yoğurulmamasıdır. Zırh çekim kıymanın da mantığı budur.
Kebaplık
kıymamızı hazırladıktan sonra evinizde kalın şiş varsa kıymayı şişe geçirin ve
formatını bozmadan tepsiye çekin. Eğer şiş yoksa kıymaya uzun ve parmak
kalınlığında bir form verip tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış
fırının orta rafında 30-35 dakika pişirin.
Yakınlarınızda
bir pide fırını varsa taze bir lavaş yaptırın ve lavaş ile sek olarak tüketin:) Lütfen tortillaya kanmayın!!!
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder