Bir önceki
Toskana bölgesi lezzetleri yazımın ardından gezimizin ikinci bölümü olan Siena,
Roma ve Napoli bölgesi lezzetlerini de sizlerle paylaşıyorum. Tabi Roma ve
Napoli’yi de Toskana'ya dahil ettiğimi söylemeliyim:) o haritalar değişecek!!!
Floransa’dan tren
ile Siena’ya ulaştık. Siena, ortaçağı kasabası yapısının bozulmadığı
çok şirin bir yer. Lakin çok sıcaklarda giderseniz eziyete dönüşebilir.
Kaldığımız otelde klima yoktu. Otellerin çoğunda da yokmuş. Otel seçiminde buna dikkat edin.
Siena
lezzetlerine başlıyoruz….
Bar Osteria II Bargello
Siena’daki ilk
durağımız bu şirin kafe. Tüm İtalyan kafelerinde olduğu gibi burada da
sandviçler ve paniniler mevcut. Biz şöyle güzel bir “Tagliatelle with Porcini” yiyelim
dedik:)
Porçini mantarlı sosu çok lezzetliydi. Hatta yediğim en iyisi diyebilirim. Tek eksisi hamuru biraz fazla pişmişti. Fiyatı 7.5 euro
Birde Buffalo
Mozzarella salatası aldık. Zaten Italya’da menüde buffaloyu gördüğüm an kaçarı
yok alırım hemen.
Çok efsane bir mozarella olduğunu söyleyemem ama lezzeti fena değildi. Fiyatı 9 euro
Ristorente Pizzeria
Yürürken tesadüf denediğim yerlerden birisi bu ayaküstü pizzacı. Lezzet oldukça başarılı. Ben genel olarak Siena restoranlarının genel yapısını fazla turistik buldum. Bu sebeple geçiştirmek için burası gayet iyi. Dilim pizzalar 3.5 euro
Siena da 1 gece
kaldık ve ertesi gün doğrudan Roma’ya yolculuğa geçtik.
Not: Siena’dan
Roma’ya doğrudan bir tren yok. Öncelikle Siena tren istasyonundan
otobüs ile ismini hatırlayamadığım bir yere gidiyorsunuz. Oradan ise hızlı tren
ile Roma’ya ulaşıyorsunuz. Hem otobüs hem de tren yolculuğunu gündüz vakti
yaparsanız nefis manzaralar eşliğinde gidersiniz.
ve Roma…
Geçen sene
gittiğimde feci şekilde hastalanmış, birçok yeri gezememiş ve birçok mekana
gidememiştim. Bir senedir feci bilenmiş durumda Roma’ya geldik.
Cantina&Cucina
Roma’nın her
bölgesi cafe ve restoran açısından cennet gibi. Pizza Navona bölgesindeki bir
ara sokakta olan bu mekan küçük ve çok güzel dekore edilmiş. Kapıda 5-10 dakika
kadar bekledikten sonra masamıza oturuyoruz. Tabi böyle lokal bir yere gidince
millete ne gidiyor diye etrafa bakmaktan, bazı masalara uzunca bakışlar atmaktan
kendimi alamıyorum. Biri bizi izlese çok güler herhalde:)
Bruschettaya olan
özel ilgim nedeniyle yine başlangıcı domates ve beyaz
hindibalı bruschetta ile yaptım.
İlk defa hindiba
tatmış oldum. Tadını beğendim ve ekmek üstünde oldukça lezzetli. Domatesli
ise yine beklediğim lezzette değildi ama yine de başarılıydı. Fiyatı 3 euro
Etraf masalara
giden ne olduğunu tanımlayamadığım bir ara sıcak yemeğinin ne olduğunu öğrenip
sipariş ettik. Meğer bizim enginar çiçeği kızartmasıymış:) Ek olarak bir de salata aldık.
Salatanın favorim
olacağını hiç düşünmezdim. Çok başarılı!!!
Enginar çiçeği
kızarması da lezzetli bir ara sıcak. Denenebilir.
Ana yemek olarak
çok fazlaca tavsiye aldığım ve okuduğum Roman Beef ve 4 peynirli pizza istedik.
Roma Beef bildiğimiz dana etinden yapılan, kavurma kıvamında bir tür et yemeği.
Lezzeti güzel ama bizim kavurmamıza yaklaşamaz. Denemiş oldum ama bir daha
yemem. Ama miktarı oldukça bol. Fiyatı 16 euro
4 peynirli
pizzanın da lezzeti ortalama ve rokfor oranı biraz fazla. Haz etmeyenlere duyurulur.
Antica Salumeria
Bu şirin mekan
tam can kurtaran cinsten. Neden mi? Şöyle; şimdi çok sıcakta geziyorsunuz
diyelim Roma’yı. Bunaldınız ve yürümek artık eziyete dönüşmeye başladı. O zaman Phanteon'nun bulundupu meydandaki
bu mekana gidin ve arka tarafındaki şarküteri kısmına oturun. Orası çok serin ve güzel bir ortam. Peynir tabağı ve
şarabınızla hem romantik hem de dinlenmeli dakikalar yaşayabilirsiniz. Peynir tabağı ve ev şarabı 13-15euro civarı
Ve yine Dar
Poeta
Geçen sene de çok
beğendiğim bu pizzacıdan yine oldukça memnun kaldık. Özellikle hamurunu çok
seviyorum buranın. Çok ince değil ve hamur lezzetini çok iyi alabiliyorsunuz.
Önceki gelişimde
tadı damağımda kalan pesto soslu bruschetta ile başlıyoruz. Fesleğen aroması ve
parmesan tadını iyi alabiliyorsunuz lakin tuzu fazla geldi bu sefer. Amca
dalmış ikinci kez atmış olsa gerek.
Kenarları şişik
ve hafif yanmış özlediğim pizzalar geliyor. Porçini mantarlı pizza(Sottobosco)
lezzeti oldukça başarılıydı. Mantarlar et gibi iri kuşbaşı şeklinde doğranmış ısırdıkça
lezzetin derinliklerine inebiliyorsunuz:) Ben beğendim. Fiyat 9 euro
Ekmeği dibine
kadar yiyin burada:)
Gelelim bu
gezinin hayal kırıklığına…
Napoli
Öncelikle hemen
belirteyim Napoli’ye kesinlikle Pazar günü gelmeyin. Eğer Roma’da kalıp
günübirlik gelmeyi düşünüyorsanız ki yeterli olur Pazar gününe Roma’yı
ayırabilirsiniz. Napoli tren garı
çıkışında İtalya’da olduğumu bir an unuttum. Değişik bir ortam:) Neyse amaç gezip görmek değil sonuçta. Napoli
pizza demek!!! Pizza’nın icat edildiği yer olan “L’Antica Pizzeria Da Michele”
ilk olarak gitmek istediğim yerdi. Gerçi Pazar kapalı olduğu yazıyordu ama yine
de şansımı denemek istedim. Tabi kapalı olması durumu için de sevilen birkaç
pizzacı daha buldum. Bazılarında açık yazıyordu ama gittik ki kapalı. Tam
bir hayal kırıklığı. Açlıktan kırılmayalım diye ayaküstü deniz ürünleri büfesine gidip
bir külah deniz ürünleri istedim. Karışık olsun!!!
Bu külah çok
lezzetli. Tesadüf girdiğim büfe çok başarılı çıktı. Özellikle karidesler
oldukça lezzetli. Külah 4.5 euro
Napoli’de deniz
ürünleri külahı dışında akşam cips yedim. Tam rezalet. Ama kafamdaki Napoli
pizzasını sıradan bir pizzacıya girerek öldürmek istemedim. Halen hayallerimde
yaşıyor. Artık bir daha ki sefere.
Bitiş çok iç
açıcı olmasa da Toskana lezzet yolculuğu ikinci bölümün sonuna geldik. O zaman hemen bir İtalya planı yapın ve bu rehberleri kullanın.
Keyifli gezemeler...
Keyifli gezemeler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder