Sayfalar

11 Ağustos 2015 Salı

"Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" kitabı tanıtım etkinliği


İlgiyle takip ettiğim sevgili Özlem Mekik şefimiz yeni yazdığı kitabının lansmanı için biz Ankaralı bloggerlarla bir araya geldi. Sürekli gülen yüzü, keyifli sohbeti ve ilgisi ile harika bir gün geçirdik diyebilirim. Ve ayrıntılar:)


Uzun yıllar emek verdiği ve çok ilgi çekici tariflerin bulunduğu yemek kitabının tanıtımı için Ankara'ya gelen Özlem Mekik kitap lansmanını Trilye Balık Restoranında gerçekleştirdi. Özlem Şef, çocukluğundan beri mutfak içinde yetiştiğini, mutfağı çok sevdiğini ve tüm aile bireylerinin bir şekilde ya restoran işletmecisi ya da işin mutfağından kişiler olduğunu ve mutfak aşkının küçüklükten geldiğini söyledi. Gerçekten konuşmalarından açıkça anlaşılıyor mutfak aşkı!! İşini severek yaptığı o kadar belli ki. Öyle olmasa o kadar emek ve zaman harcayarak bu kitabı yazması mümkün olmazdı herhalde. Özlem Mekik, şef olmasının yanı sıra restoranlara danışmanlık yapıyor, eğitimler veriyor, blogger etkinlikleri düzenliyor ve de İstanbul'da Ziyade Fasıl'ın sahibi. Görüldüğü üzere çok çalışkan bir şef :)
 


"Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" kitabının en önemli özelliği, dışarıda yediğimiz ve yapımının çok zor olduğunu düşündüğümüz yemeklerin evde nasıl yapılabileceğini anlatması. Eminim çoğumuz bazı yemekler için "aaaaa bu bu kadar kolay mıymış?" diyeceğiz:)




Özlem Hanım ile kitap dışında bloglar üzerine de keyifli sohbetler ettik. Kendileri bu konuda daha somut adım atmışlar ve bir blogger derneği kurmuşlar:) Çok olumlu bir girişim. Kendisinin de dediği gibi bir şeyler yapmanın tek yolu bir çatıda birleşmek. Henüz çok taze olan bu derneğe bir an önce kaydımı yaptırmak için sabırsızlanıyorum:)

Bu arada bu güzel etkinliği organize eden Tarçın Events’e, sponsor markalara ve Trilye Balık Restoranına çok teşekkür ederiz. Bizleri çok iyi ağırladılar. Biraz da onlardan bahsedelim;

Trilye, daha önce hiç gitmediğim ama Ankara'nın en iyi balık restoranlarından. Sahibi Süreyya Bey deniz mahsulleri konusunda gerçekten saygı duyulacak biri. Çok bilgili ve tecrübeli. Balık üzerine yemek kitapları var. Burada kötü bir süpriz ile karşılaşmanız zor görünüyor. 

En sevdiğim kısım!! Gelelim yemeklere; 
Fava, pastırmalı humus, kurutulmuş domates ve yoğurtlu bir meze ile başlangıç yapılıyor. Mezeler oldukça başarılı. Sadece favayı ilk defa yedim ve bana göre olmadığını anladım :)Ahtapot salatası çok leziz. Ahtapotlar yumuşacık ve çok taze.



Ara sıcak olarak deniz ürünleri böreği ve kabak çiçeği tempura geliyor. Deniz ürünleri böreği, içinde kaşar ve deniz ürünleri ihtiva eden lezzetli bir börek. Hasta olduğum söylenemez ama başarılı. Kabak çiçeği tempura ise ilginç bir deneme. Kabak çiçeği içine peynir ve kalamar parçaları koyup kızartmışlar. Bence başarılı olmuş.

 
 Veee ana yemek levrek ızgara. Deniz levreği olduğu daha ilk lokmada anlaşılıyor. Zaten böyle bir işletmenin aksini yapması pek mümkün görünmüyor.


Bu arada şunu da belirtmem gerek. Çevremde Trilye için çok çok pahalı bir yer olduğu söyleniyordu. Bende bir kaç fiyat bilgisi aldım sizler için. Bence anlatıldığı gibi uç değil. Ama alkollü nasıl olur bilmem:) Örneğin; deniz levreği kilosu 120 tl, mezeler 12-15 tl, ahtapot ızgara 30 tl gibi....

Tabi bu etkinlikte rol alan sponsor markaları da unutmamak lazım. Kendileri bizler için çok güzel hediyeler hazırlamışlar. Kalecik Un, Nefis Gurme, Pakmaya, Tarçın Events, Grup Inoks. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz:)






  

5 yorum:

  1. Bir çok yeni blogger arkadaşlarla sizlerle en önemlisi şef Özlem Mekik ile tanışmak fırsatını buldum. Kısacası çok keyifli ve eğlenceli bir etkinlilk oldu.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bizim içinde çok güzel bir etkinlikti😊

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili EtManyak arkadaşım, o gün ben de orada bulunan şanslı bloggerlardan olduğum için rahatlıkla diyebilirim ki pek güzel anlatmış, yazmışsın. Ben de yemek kısmına çok önem verdiğim için yazının bilhassa o günkü menünün ayrıntılı anlatımıyla ilgili kısmı pek hoşuma gitti :D Teknik nedenlerle tabakların fotoğraflarını çekemediğim için sanırım kendi yazımda senin sayfana link verebilirim. Bir tek minik notum olacak, o da antre tabağındaki (sağ alt köşedeki) topik'ten söz etmeyi atlamışsın. Hazırlanması çok zahmetli bir Ermeni mezesi olur kendileri ve pek az yerde iyisi bulunur ;) Ellerine sağlık ve DişiManyak arkadaşıma sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Tesekkürler değerli yorumlarınız için. Güzel bir etkinlikti. Sizlerlede tanışmaya ve tekrar görüşmeye vesile oluyor bu tarz organizasyonlar. Tabi ki yazinizda sayfamin linkini verebilirsiniz memnun olurum. Birde ermeni mezesi icin yaptiginiz ekleme iyi oldu atlamisim onu:) selamalar

    YanıtlaSil